Anketa "Komplementarna in alternativna medicina v Sloveniji"
Pozdravljeni.

Namen ankete je pridobiti podatke, koliko so oblike alternativne in komplementarne medicine razširjene v Sloveniji. V anketi vas bomo povprašali tudi o določenih splošno mnenjskih vprašanjih povezanih z zdravstvom, ki smo jih v javnosti zasledili v zadnjem času.
Anketa je popolnoma anonimna. Že vnaprej se zahvaljemo za prijaznost pri izpolnjevanju ankete in predvsem za vašo voljo in čas. Ne bo pa niti odveč, če anketo delite naprej med vaše prijatelje, znance, sodelavce, sorodnike. Želim namreč pridobiti kar se da največ relevantnih podatkov o pogostosti uporabe določenih komplementarnih metod.

Pojem integrativna medicina, pomeni, da uradna medicina deluje skupaj in združno z alternativnimi in komplementarnimi metodami zdravljenja s ciljem, da posamezniku na najboljši način in združeni pomagata pri reševanju njegove zdravstvene težave. Integrativna medicina je del programov večih zdravstvenih univerz v svetu. Uporabljajo jo tudi v številnih klinikah po svetu.

Komplementarna medicina vsebuje metode in tehnike, ki se za krepitev zdravja in lajšanja simptomov, uporablja ob konvencionalni medicini.

Hvala, ker ste nam namenili 20-25 minut vašega dragocenega časa.