Anketa "ZAPOSLIM DELODAJALCA - Anketa o Izbirnih postopkih iskanja primernega kandidata"
Samo 4 minute vašega časa bodo dovolj, da boste tudi vi aktivno sodelovali pri reševanju problematik, ki so se pojavile pri samem iskanju zaposlitve in se močno zasidrale na trg dela. 4 minute za pomoč več kot 113.000 brezposelnim.

Projekt Zaposlim delodajalca sestavlja mlada ekipa šestih prostovoljcev, ki jih je po uspešnem osebnem projektu združila Barbara Kotlušek (www.barbarakotlusek.com) in katerih cilj je spremeniti, nadgraditi in izboljšati standardne metode iskanja zaposlitve. Želimo eliminirati zastarele, neprimerne in predvsem nedelujoče mehanizme na trgu iskanja dela ter iskalce zaposlitve naučiti kako se pravilno predstavijo, tako v življenjepisu, kot tudi na zaposlitvenih razgovorih, kako pravilno izpostaviti svoje izkušnje, formalne in predvsem neformalne.

Delodajalcem želimo skrajšati selekcijske postopke in izboljšati sam uspeh zaposlitvenih razpisov, ki so (pre)pogosto sestavljeni iz klasičnih vprašanj, standardizirani in tako v začetni fazi razgovorov ne povedo veliko o samem kandidatu. Posledično tako delodajalec ne najde nobenega primernega kandidata, saj so bili potencialno ustrezni kandidati izločeni v začetnih fazah izbire zaradi neustrezne metodologije.

Za potrebe projekta Zaposlim delodajalca smo pripravili krajšo anketo, ki nam bo podala koristne informacije iz prve roke in nam pomagala pri pripravi vzvodov in rešitev za pomoč iskalcem zaposlitve ter pri krajšanju izbirnih postopkov za delodajalce. Ciljna skupina ankete so vsi tisti posamezniki, ki aktivno sodelujejo pri izbirnih postopkih (kadrovske službe, direktorji,, referenti, ipd). Če menite, da je v vašem podjetju še kdo, ki bi bil primeren za izpolnjevanje ankete in je aktiven člen pri izbirnih postopkih iskanja novih zaposlenih, vas naprošamo, da posredujete to povezavo.

Anketa je anonimna, vse kar morate izpolniti je področje dela, na katerem delujete in kakšno funkcijo imate v podjetju (kadrovik, direktor, administrativni delavec, ipd)

Za vašo pomoč se vam že v naprej najlepše zahvaljujemo.